Array

لاته آرت چیست؟ طرز تهیه

 

کاپوچینو ولته دو نوشیدنی معروف در بین عاشقان قهوه است. کاپوچینو ایتالیایی و لته آمریکایی است. هر دو از شیر داغ تهیه می‌شود؛ اما تفاوت این دو نوشیدنی؛ کاپوچینو شیر بخار دیدهٔ کمتری نسبت به لته دارد.
یک فنجان لته باید تقریباً ۲۴۰میلی‌لیتر باشد که حاوی یک شات استاندارد اسپرسو، شیر بخار دیده توسط دستگاه اسپرسو ساز و ۱ سانتی‌متر فوم شیر بروی فنجان است.
لته انواع مختلفی دارد.
کاپوچینو هم بر پایه اسپرسو است. به میزان ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلی‌لیتری تهیه می‌شود، حاوی یک شات اسپرسو، ⅓ فنجان شیر بخار دیده و ۲تا۳ سانتی‌متر فوم شیر است.

 

 

کافه لته روشی برای تهیه اسپرسو است. فوم شیر و اسپرسو و شیر بخار دیده غلیظ این امکان را به شما می‌دهد تا طراحی زیبایی بروی فنجان انجام دهید. این طراحی و ایجاد نقش‌های مختلف، نیازمند ذوق سلیقه است که به خلاقیت باریستا هم بستگی دارد و پدید آوردن آن کمی سخت است و غیر از این موارد قهوه و شیر مرغوب و دستگاه اسپرسو ساز هم تأثیر به سزایی در انجام این کار دارد.
لته آرت در هر کشوری به صورت مستقل گسترش پیدا کرد اما منشأ این هنر را می‌توان ایتالیا نامید؛ اما هر کسی با دنبال کردن ساختار اصلی تهیه اسپرسو و فوم شیر و ترکیب این دو و در وجود آوردن یک سری نقوش بروی سطح فنجان می‌تواند هنر خود را نشان دهد. این هنر در دهه ۸۰و۹۰ میلادی در سیاتل آمریکا بسیار رواج پیدا کرد و توسط David Schomer به مردم معرفی شد.
لته آرت ترکیبی از ۲ ماده است: کرم که مخلوطی از روغن قهوه و قهوه جوشیده است؛ و میکروفوم که یک فوم حبابی در شیر است. خود شیر که عصاره سرشیر در آب است درحالی‌که قهوه ترکیبی از دانه‌های قهوه در آب است. هیچ‌کدام از این‌ها به اندازه کافی پایدار نیستند- کرم از اسپرسو جدا می‌شود، درحالی‌که میکروفوم به یک فوم خشک‌تر و شیر مایع تبدیل تقسیم می‌شود- که هردو در عرض چند ثانیه از بین می‌روند برای همین لته آرت به مدت خیلی کوتاهی دوام دارد. برای ساخت لته آرت باید اول اسپرسو و میکروفوم درست شود بعد این‌ها باهم ترکیب شوند. بعد از آماده شدن فوم شیر، قبل از آنکه به اسپرسو اضافه شود، وقتی که فوم سفید از شیر بالا می‌اید تا به سطح قرمز/قهوه‌ای فنجان برسد، کنتراستی به وجود می‌آید و می‌شود. اگر شیر خالص باشد فوم شیر از قسمت مایع شیربه طور کلی جدا می‌شود و به سمت بالا می‌آید.

 

 

دو نمونه طراحی برای لته داریم یک مدلی که دقیقاً هنگام اضافه کردن شیر صورت می‌گیرد و مدلی با دخالت یک ابزار.

روش اول
بعد از اضافه کردن شیر طراحی شروع می‌شود. روش اضافه کردن و همزمان طراحی کردن سبکی است که در بین کافه دارهای آمریکایی بسیار رایج است. زمانی که صرف این روش می‌شود بسییار کم است در نتیجه ماندگاری بالاتری دارد. چون زمان کمی صرف طراحی می‌شود پس دیرتر فوم شیر حل می‌شود و طرح دیرتر از بین می‌رود. این روش حرفه‌ای‌تر و مقاوم‌تر است. در واقع اوج یک هنر باریستا در طراحی با این روش نمایان می‌شود.
از طرح‌های مرسوم در این روش می‌توان به قلب و روزتا (نوعی گل)، لاله و حتی گاهی عقرب اشاره کرد.

روش دوم
در این روش با یک جسم خارجی مانند سوزن و البته ابزار حرفه‌ای مخصوص به اینکار که نوک تیز است، طرح‌هایی حتی ساده و یا انتزاعی و یا شکل‌های دلخواه هر کسی مانند حیوانات، گل‌ها و… طراحی می‌شود. زمان طراحی برای این روش طولانی‌تر و کیفیتان نیز نسبت به روش اول پایین‌تر است. دراین روش فوم خیلی سریع داخل لته حل و ناپدید می‌شود و در واقع می‌توان گفت عمر طرح با این روش خیلی پایین است.

وقتی این مورد را به صورت علمی مورد بررسی قرار میدهیم اطلاعاتی که از تحقیقات محققین به دست می آوریم دو پهلو می باشد!

ولی  بررسی های بسیاری از محققان نشان می دهد که در یک قهوه نوع ثابت ، مزه ها در ارتفاعات متفاوت فرق می کند و گروهی دیگر از تحقیقات نشان می دهد کاپ پروفایل قهوه در هر ارتفاعی متفاوت است.قهوه های کاشت شده در ارتفاعات بالا اسیدیته و پیچیدگی بیشتری دارند و قهوه های ارتفاعات کم طعم قوی تری ایجاد می کنند .

اگر واقعا تفاوتی در ارتفاع کاشت وجود دارد ،‌این تفاوت چگونه ایجاد می شود ؟

ورزشکاران حرفه ای مخصوصا کوهنوردان ، با شرایط متفاوت در ارتفاعات آشنا هستند . آنها به خوبی می دانند تراکم هوا با افزایش ارتفاع کاهش می یابد و این باعث می گردد که اکسی‍‍ژن کمتری در هر دم وارد ریه ها گردد.شاید تصور کنیم درختان قهوه که مانند ما ریه ندارند که برایشان این موضوع مهم باشد !

محققان کشاورزی در کاشت کاهو ، تربچه و تعداد دیگری از گیاهان در ارتفاعات متفاوت در شرایط مشابه ، به این نتیجه دست یافتند که ارتفاع نقش بسیار مهمی در نحوه رشد و طعم و مزه نهایی محصولات کشاورزی بازی می کند .مسلماً این موضوع بخوبی می تواند بر روی کیفیت محصول درختان قهوه تاثیر گذار باشد . تغییرات فشار هوا یکی از موضوعاتی است که در تغییر ارتفاع حادث می شود .

موضوع دیگر کاهش دما در ارتفاعات بالاتر می باشد و مدارک مطالعاتی زیادی در زمینه تاثیر درجه حرارت هوا روی محصولات مخصوصا درمورد قهوه وجود دارد . مدت زمان طولانی تبدیل شکوفه تا گیلاس رسیده قهوه باعث می شود که عامل حرارت بسیار تاثیر گذار باشد .

نکته مهمی را که باید در نظر بگیریم این است که درجه حرارت در همه نقاط جهان در ارتفاعات مثلاً۲۵۰۰ متری شبیه به هم نیست  و هر چقدر ما از خط استوا فاصله بگیریم ، درجه حرارت کمتری در ارتفاعات مشابه با نزدیکی خط استوا خواهیم داشت .

به طور مثال درجه حرارت هوا در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا در هاوایی به مراتب خنک تر از ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا در کلمبیا است و این شرایط آب و هوایی باعث می گردد که در قهوه هاوایی طعم اسیدی تر و پیچیده تری به وجود آید که این خصوصیات در قهوه کلمبیا به ندرت یافت می شود .

خلاصه کلام دوستان عزیز ؛

محصول درختان قهوه براساس اختلاف فشار متفاوت هوا در ارتفاعات و همچنین  تغییر درجه حرارت در ارتفاعات دارای طعم و کاپ پروفایل متفاوتی می شود .

تاثیر شکلات تلخ روی لاغری

منظور از شکلات تلخ، شکلاتی است که حاوی حداقل ۷۲ درصد کاکائو باشد. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دائما در فکر خوردن شیرینی و دسر هستید می‌توانید شکلات تلخ را جایگزین کنید، چرا که یک یا ۲ تکه شکلات تلخ که حاوی تنها ۴۰ تا ۵۰ کالری است در اکثر مواقع می‌تواند در افرادی که همیشه در فکر خوردن شیرینی‌جات هستند، ارضاکننده باشد و آنها را از خوردن چند تکه کیک خامه‌ای که حاوی ۵۰۰ کالری است دور نگه دارد. همچنین شرکت‌های زیادی هستند که در شکلات‌های سیاهی که تولید می‌کنند مقداری فیبر اضافه می‌کنند (بعضی از شرکت‌ها به ازای هر ۱۵ گرم کربوهیدرات ۵ گرم فیبر نیز قرار می‌دهند) و در کنار مقداری چربی مفید مقدار کمی هم شکر اضافه می‌کنند. البته هنگام خرید این نوع شکلات‌ها به میزان چربی و کربوهیدرات آنها توجه کنید.tasir-shokolat-dar-laghari
نکته قابل توجه دیگر در مورد این شکلات‌ها این است که برخلاف سایر شیرینی‌‌ها اثر ناگهانی و بالابرنده شدیدی روی قند خون شما نخواهد گذاشت و در عوض حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که در کاهش فشار خون نقش بسزایی دارد. چربی‌های مفید شکلات تلخ می‌توانند برای بدن بسیار سودمند باشند ولی آنها فقط در روغن کاکائو وجود دارند. بنابراین می‌توان آنها را کم‌یاب دانست. دلیل توصیه مصرف شکلات سیاه این است که وقتی این شکلات‌ها حاوی ۷۲ درصد کاکائو هستند بنابراین دیگر جای زیادی برای افزودن شکر نخواهند داشت. پس با خیال راحت شکلات تلخ بخورید و از مزایای آنتی‌اکسیدانی و فیبرهای آنها بهره ببرید. اما فراموش نکنید که مصرف روزانه آن را تنها به ۲ تا ۳تکه کوچک محدود کنید چرا که از طرف دیگر حاوی کالری بالایی است.

})
X